Avaleht
Uudised
Viljandi praostkond
Juhid ja töötegijad
Kogudused
Vaimulikud
Jumalateenistused
Leer
Kiriklikud talitused
Muusika
Traditsioonid
Koostööpartnerid
Jutlused ja tekstid
Galerii
 
 
UUDISED
NÄITUS "EESTI TRIIBUKOOD TARVASTU KIRIKUS"
24. mai- 25.august

Kirikute ööl, 24.mai õhtul avas tekstiilikunstnik Ene Pars Tarvastu Peetri kirikus oma näituse „Eesti triibukood“.

Suvist kirikunäitust korraldab Tarvastu Peetri kogudus juba kaheteistkümnendat korda. Teelistele suvi läbi avatud Tarvastu kirikus on viimasel tosinal suvel on oma teoseid eksponeerinud Siim-Tanel Annus, Rita Raave ja Enn Põldroos, Valli Lember-Bogatkina, Georg Bogatkin ja Airike Taniloo-Bogatki, Anu Raud, Kai Koppel ja Krista Laos, Rein Tafenau, Tuuli Puhvel, Ain Varese, Hilda Üprus (retrospektiiv) ja Anne Niemi. Esindatud on olnud nii traditsioonilised tempera- ja õlimaal, kui ka digitaalmaal, skulptuur ning suured fotopannood, aga ka keraamika, klaasi-, ehte- ja tekstiilikunst.

Ene Parsi näituse jõudmisel Tarvastu kirikusse oli määravaks tema side Tarvastu kihelkonnaga. Ene isa, eesti nukufilmitraditsiooni rajaja Heino Pars´i sünnikodu Mustlas on tähistatud mälestustahvliga.

Ene Parsi töid oli esimest korda Tarvastus näha 2012.a Katariina Gildi ühisnäitusel. Kunstnik tegutseb gildis osaühingus Ene Pars Disain. Lapitöödega on ta tegelenud 26 aastat. Oma töödega on ta pälvinud rohkelt tunnustust. 2010. aastal pärjati ta nimetusega Aasta Tekstiilikunstnik. 2013.aastal aga tunnustas Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit Ene Parsi rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja lapitöö traditsioonide edasiarendamise eest tiitliga Pärandihoidja.

Triibukoodina saab näha valikut eesti kihelkondade seelikutriipe valdavalt viie, aga ka kümnekordses suurenduses.

Näitusega Tarvastu kirikus saab tutvuda 25.augustini reedest pühapäevani kell 12-17.

 

Kirikute ööl, 24.mai õhtul avas tekstiilikunstnik Ene Pars Tarvastu Peetri kirikus oma näituse „Eesti triibukood“.

 

← kõik uudised   ↑ üles
Pikk 6, 71003 Viljandi  | viljandi@eelk.ee