Avaleht
Uudised
Viljandi praostkond
Juhid ja töötegijad
Kogudused
Vaimulikud
Jumalateenistused
Leer
Kiriklikud talitused
Muusika
Traditsioonid
Koostööpartnerid
Jutlused ja tekstid
Galerii
 
 
UUDISED
JAANI LASTEMAJA LASTEHOID TÄHISTAS 8. SÜNNIPÄEVA UKRAINA SÕJAPÕGENIKELE KAISUPATJU VALMISTADES

Viljandi linna kõige suurem lastehoid, Jaani Lastemaja, tähistas 6. aprillil 8. sünnipäeva. Tänavu 550. sünnipäeva tähistava Viljandi Jaani kiriku juures tegutsev kristlikel väärtustel põhinev lastehoid alustas 2014. aastal 1-rühmalise hoiuna, aastast 2018 tegutsetakse kahes rühmas kokku 20 lapsega ning valmistatakse lapsi ette ka kooliminekuks.

Oluliseks väärtuseks Jaani Lastemajas on perekesksus, koos peredega peetakse mängu- ja pereõhtuid ning tähistatakse üheskoos tähtsamaid pühi. Sünnipäevapeol tervitas lastehoidu teiste hulgas Viljandi abilinnapea Kristjan Mändmaa, kes tunnustas Jaani Lastemaja kui väga head koostööpartnerit Viljandi linnale ning avaldas lootust, et lastehoid tegutseb veel sama kaua, kui Jaani kirik on kestnud. Tervitusi tõi ka lastehoiu hea koostööpartner Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi. Koguduse õpetaja Marko Tiitus meenutas Jaani kiriku kunagise kaitsepühaku Frantsiskuse sõnu: „Kuulutage evangeeliumi, ja kui kuidagi teisiti ei saa, siis tehke seda sõnadega!“ Tiitus väljendas heameelt, et Jaani kogudus ei keskendu üksnes jutluste pidamisele, vaid tegeleb juba kaheksa aastat sotsiaalse ettevõtlusega. „Ilmselgelt on kogukonnal sellist lapsehoiuteenust vaja ning kogudusel on rõõm seda pakkuda. Meie eesmärk ei ole teenida kasumit, vaid leida koguduse ruumidele ja kogemustele võimalikult hea ja laiapõhjaline kasutus. Tundub, et tänaseks oleme võitnud klientide usalduse,“ ütles Tiitus.

Sünnipäevapeol pidasime meeles ka neid lapsi, kes on sõjapõgenikena Viljandi linna elama asunud. Valmistasime peredega omatehtud ja kaunistatud kaisupadjad ja pakkisime 20 kingikotti, millesse panime lisaks patjadele vanemate poolt kaasa toodud maiustusi, pliiatseid, vildikaid, maalimistarbeid, värvivihikuid, joonistuspaberit ja muud, mis lastele tegevust pakub ja neile veidigi rõõmu valmistab. Plaanime õigeusu ülestõusmispühadel kutsuda Jaani kirikusse paarkümmend Ukraina peret, kellele kingipakid üle anda, koos mängida ja süüa ning pakkuda selle kaudu oma tuge siin uues ja võõras keskkonnas. Jätkame lastehoiu igapäevast tegevust lootusrikkalt. Juunikuus lõpetame pidulikult järjekordse õppeaasta ning saadame kooliteele ühe Jaani Lastemaja lõpetaja. Suvekuudeks ja uueks õppeaastaks võtame oma rühmadesse juurde ka uusi 1,5-7-aastaseid lapsi.

 Mirjam Tiitus Jaani Lastemaja juhataja tel 53442412 

← kõik uudised   ↑ üles
Pikk 6, 71003 Viljandi  | viljandi@eelk.ee