Avaleht
Uudised
Viljandi praostkond
Juhid ja töötegijad
Kogudused
Vaimulikud
Jumalateenistused
Leer
Kiriklikud talitused
Muusika
Traditsioonid
Koostööpartnerid
Jutlused ja tekstid
Galerii
 
 
UUDISED
VÕRU JA VILJANDI PRAOSTKONNA ÜHINE KONVENT
16.01.2014

Praost Urmas Nagel

16. jaanuaril kohtusid Viljandi Jaani kirikus Võru ja Viljandi praostkonna vaimulikud. Kohtumine oli ajendatud eelseisvatest peapiiskopi valimistest ning kandidaatide esitamisest kevadistel sinoditel. Korraldajad on  asju arutades seda meelt, et enne konkreetsete isikute vaagimist, esitamist ja valimist on oluline teatav vaimne ja sisuline häälestus. Konvendile tuldi, et  üheskoos mõtiskleda, milliste oluliste teemade ees seisab meie kirik lähema aja jooksul, mida vaimulikena ootame tulevaselt peapiiskopilt, milliste rollide täitmist, milliste kirikuelu valdkondadega tegelemist, millist vaimulikku mõõdet peapiiskop endas meie jaoks võiks kanda. Ühine arutelu oli avardav ja viljastav. Jõuti ka sõnastatud mõtete või teesideni ning otsustati jagada neid ka ülejäänud vaimulikkonna ja kirikurahvaga. Igal juhul on need loodetavasti abiks kevadise sinodi ettevalmistamisel.

 

Konvendil arutleti:

1. Millised on meie Eesti Kiriku ees seisvad peamised võtmevaldkonnad/valupunktid/väljakutsed eeloleva 10 aasta perspektiivis, millest tulevane ülemkarjane, esindagu ta siis millist tahes teoloogilist mõtteviisi või spiritualiteeti, ei saa mööda vaadata.
 
2. Milliseid omadusi/millise rolli täitmist mina vaimulikuna eelkõige ootan oma peapiiskopilt? (Teoloog, mänedzher, kirikupoliitik, hingehoidja, arvamusliider kirikus ja ühiskonnas, visionäär, vaimulik eeskuju .....)

← kõik uudised   ↑ üles
Pikk 6, 71003 Viljandi  | viljandi@eelk.ee