Avaleht
Uudised
Viljandi praostkond
Juhid ja töötegijad
Kogudused
Vaimulikud
Jumalateenistused
Leer
Kiriklikud talitused
Muusika
Traditsioonid
Koostööpartnerid
Jutlused ja tekstid
Galerii
 
 
UUDISED
SEMINAR "KRISTLIKUD SÜMBOLID JA KIRIKUTEKSTIILID" KÕPU PEETRI KIRIKUS
09.05.2015
Laupäeval, 9. mail kell 12-15 toimub Viljandimaal Kõpu Peetri kirikus seminar "Kristlikud sümbolid ja kirikutekstiilid".
Teeme sissepõike kristlike sümbolite põnevasse maailma ning peame aru, milliseid kirikutekstiile meie kirikud vajavad, kes neid võiksid valmistada ning mida silmas pidada kirikutekstiilide kujundamisel. Millised märgid kõnelevad ajas ja tänapäeval? Mida ja miks me kirikus teatud sümboleid kasutame? Mida ja kuidas teha paremini kiriku sõnumi kuulutamiseks? Mida ütlevad teoloog, kunstnik, vaimulik või koguduseliige? Kuidas valmivad meie kirikute tekstiilid - missugune osa on kogudusel, kunstnikul, kuidas toimib koostöö, missugused on kogemused? Neile ja paljudele teistele küsimustele püüame hea lahenduse leida. 
Seminari eestkõnelejad on Eesti kirikutekstiilide uurija ja Eesti Kirikutekstiili Sõprade Seltsi eestvedaja Marju Raabe, kunstnik ja Tartu Kõrgema kunstikooli õppejõud Kadi Pajupuu ning Kõpu Peetri koguduse õpetaja Hedi Vilumaa. Seminar on avatud ja ootame konstruktiivset ja tulemuslikku arutelu. 
 
Seminarile on oodatud kirikuõpetajad, tekstiilikunstnikud, käsitöölised ja kõik, kes tunnevad huvi kristliku sümboolika ja kirikutekstiilide vastu. 
Kirikus on avatud näitus "IGAVIKU MÄRGID – SÜMBOLITESSE TALLETATUD TARKUS. Sümbolid EELK Viljandi praostkonna kirikutes" ja "Taimed - tähendusega märgid kunstis".
Seminari korraldajad on EELK Kõpu Peetri kogudus ja Eesti Kirikutekstiili Sõprade Selts.
 
Seminari kava:
kl.12.00 tervitus ja palve
kl.12.15-12.45 Kristlikud sümbolid - Hedi Vilumaa
kl.12.45-13.15 kohv ja näitused
kl.13.15-14.15 Vestlusring - juhib Kadi Pajupuu
kl.14.15-14.35 Praktilised nõuanded kirikutekstiilide valmistamiseks - Marju Raabe
kl. 14.35-15.00 Resümee

← kõik uudised   ↑ üles
Pikk 6, 71003 Viljandi  | viljandi@eelk.ee