Avaleht
Uudised
Viljandi praostkond
Juhid ja töötegijad
Kogudused
Vaimulikud
Jumalateenistused
Leer
Kiriklikud talitused
Muusika
Traditsioonid
Koostööpartnerid
Jutlused ja tekstid
Galerii
 
 
UUDISED
VILJANDI PRAOSTKONNA SINOD TARVASTUS
25.aprill 2016

Sinod Tarvastus

Kiriku aasta töötegijaks valiti Elvi Kukk, kes   töötab EELK Põltsamaa koguduses alates 1.11.1994. Ta on hoolitsenud üle 20 aasta kiriku ja selle ümbruse heakorra eest. Samuti on ta seisnud selle eest, et suvel oleks inimesi, kes hoiavad avatuna kiriku uksed, et sinna saaks sisse astuda nii linna tulevad külalised, kui ka kohalikud.Tema  südamel on olnud ka vanurid, kes ise ei saa enda eest täiel määral või osaliselt hoolitseda. Ta külastab abivajajaid, viies neile rohtu, tellitud toiduaineid või aidates kodutöid teha. Tihti võib teda näha ka surnuaias, hoolitsedes kunagiste koguduse õpetajate viimsete puhkepaikade eest või aidates korrastada inimestel lähedaste hauaplatse.

Aastaid on Elvi hoolitsenud selle eest, et ümbruskonna vähekindlustatud pered saaksid jõuluks paki, mis aitaks rõõmu tuua. Seda on ta teinud koostöös Soome kiriku  Järvenpää sõpruskogudusega.


Kiriku sõbraks valiti ettevõtja ja Viljandi linnavolikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen, kes andis tõhusa panuse nii suurannetajana kui eestvedajana Viljandi Jaani kirikule Eesti suurima 28-st kellast koosneva kellamängu saamiseks.  Harri Aaltoneni töö rahade hankimisel oli määrav, miks projekt üldse õnnestus.

Sinod kinnitas praostkonna 2015. aasta eelarve täitmise aruande, võttis vastu 2016. aasta eelarve ning kuulas piiskop Joel Luhametsa ettekannet.

← kõik uudised   ↑ üles
Pikk 6, 71003 Viljandi  | viljandi@eelk.ee